Vaderschapsplan

door
Project Gezinsbenadering
6/10/2022
leestijd 30 minuten

Wanneer vaders worden geplaatst op de vadervleugel is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het creëren en behouden van positieve gezinsrelaties en het verminderen van detentieschade. Door het implementeren van een vaderschapsplan, kunnen deze doelen bereikt worden.

Het vaderschapsplan heeft verschillende doelstellingen. Er wordt hiermee namelijk een plan gemaakt om tijdens detentie aan gezamenlijk geformuleerde gezinsdoelen te werken. Verder vormt het plan de rode draad van het integrale programma van de vadervleugel en maakt het plan het maatwerktraject inzichtelijk.

Het vaderschapsplan sluit aan bij het intakeformulier van de vadervleugel en gaat dieper in op de motivatie en gewenste uitkomsten van de vader.

Download bijlage
Posters
Faciliterende aanpak
Vernieuwd
11/1/2023
leestijd 5 minuten

Kleurplaat kindvriendelijke entree-route

Deze kleurplaat, die gelijk is aan de Poster Entree-route, kan worden uitgeprint voor de kinderen die bij papa op bezoek komen. Ze kunnen de kleurplaat daar in kleuren, of mee naar huis nemen. Op d...

Werkdocumenten
Vernieuwd
11/1/2023
leestijd 5 minuten

Gezinsactiviteitenkalender

Een kalender om overzichtelijk gezinsactiviteiten in te plannen. Deze gezinsactiviteiten kunnen ingepland worden door een activiteitencommissie binnen de PI.

Theoretische modellen
Faciliterende aanpak
Vernieuwd
26/4/2023
leestijd 15 minuten

Shortlist: 27 stappen richting een kindvriendelijke gevangenis

Er zijn veel stappen die gevangenissen kunnen zetten om in te zetten op kindvriendelijkheid. Soms is het echter moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom hebben we een lijst ontwikkeld met...