Fatherhood and Reoffending after Release from Prison: The Importance of Co-Residing With a Partner and Children

door
Eric Blaauw
Simon Venema
Marieke Haan
René Veenstra
6/10/2022
leestijd 1 uur of meer

Recent is ons artikel ‘Fatherhood and reoffending after release from prison: The importance of co-residing with a partner and children’ gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Crime & Delinquency. Uit het artikel blijkt dat vaders die na detentie samenwonen met een partner en kinderen minder vaak recidiveren dan niet-vaders en vaders die niet samenwonen met een partner en kinderen.

Recent is ons artikel ‘Fatherhood and reoffending after release from prison: The importance of co-residing with a partner and children’ gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Crime & Delinquency. Uit het artikel blijkt dat vaders die na detentie samenwonen met een partner en kinderen minder vaak recidiveren dan niet-vaders en vaders die niet samenwonen met een partner en kinderen. De resultaten van dit onderzoek onderstrepen het belang van betrokken vaderschap in het beperken van recidive.

Download bijlage
Workshops, activiteiten en trainingen
Niet gespecificeerd
Vernieuwd
27/1/2023
leestijd 5 minuten

Creatief maskers maken

Verschuil jij je achter een masker? Met deze workshop komen vader en kind op een leuke en creatieve manier meer over elkaar te weten.

Workshops, activiteiten en trainingen
Vernieuwd
11/1/2023
leestijd 5 minuten

Workshop moodboard

Een leuke manier om elkaar te leren kennen, is door het maken van een moodboard. Vader en kind kunnen beide creatief aan de slag en kunnen zo ook tot leuke gespreksstof komen.

Theoretische modellen
Faciliterende aanpak
Vernieuwd
31/1/2023
leestijd 15 minuten

Shortlist: 27 steps towards a child-friendly prison

There are many steps that prisons can take to focus on child friendliness. However, sometimes it is difficult to have a clear overview of what you can do and the steps that need to be taken. That i...