Gids ‘Jij staat er niet alleen voor’ helpt kinderen met ouder in detentie

door
Expertisecentrum K I N D
6/10/2022
leestijd 1 uur of meer

Expertisecentrum K I N D heeft een digitale gids uitgebracht voor familieleden en onderwijzers van kinderen met een ouder in detentie. 

Kinderen met een ouder in detentie verdienen het om gehoord, gezien en begrepen te worden. In de gids ‘Jij staat er niet alleen voor’ van Expertisecentrum K I N D staan ervaringsverhalen, tips en informatie. Er worden verschillende onderwerpen besproken, zoals het strafproces, vertellen over detentie, contact met de ouder en nog veelmeer waardevolle informatie om het kind te ondersteunen. 

Wat de gids extra bijzonder maakt is dat het samen met achterblijvende ouders, familieleden, leerkrachten enkinderen tot stand is gekomen. Dit maakt dat de gids goed aansluit op de vragen van zowel ouders, kinderen als onderwijzers. 

De gids ‘Jij staat er niet alleen voor’ kun je hier online downloaden.

Download bijlage
Theoretische modellen
Vernieuwd
25/1/2023
leestijd 15 minuten

Drum & bass document

In gesprekken met gedetineerde vaders, medewerkers van DJI, ketenpartners en diverse studenten is opgevallen dat er behoefte is aan een praktisch vertaalde grondslag waaraan keuzes en beslissingen...

Workshops, activiteiten en trainingen
Activerende aanpak
Vernieuwd
24/1/2024
leestijd 30 minuten

Werkboek training 'Vaderrol in Detentie'

Voor u ligt het werkboekje van de training ‘Vaderrol in detentie,’ aangeboden door de Innovatiewerkplaats Gezinsbenadering van Het Hanze Lectoraat Verslavingskunde en Forensische zorg.

(Wetenschappelijk) onderzoek
Activerende aanpak
Vernieuwd
20/3/2024
leestijd 1 uur of meer

Paternal imprisonment, fatherhood, and family relationships

De detentie van een vader kan grote gevolgen hebben voor gezinnen.