Gezinsactiviteitenkalender

door
Project Gezinsbenadering
6/10/2022
leestijd 5 minuten

Een kalender om overzichtelijk gezinsactiviteiten in te plannen. Deze gezinsactiviteiten kunnen ingepland worden door een activiteitencommissie binnen de PI.

Een activiteitencommissie bestaande uit medewerkers van de PI en vaders in detentie, kunnen activiteiten verzinnen die uitgevoerd kunnen worden binnen de gevangenis. Deze kalender kan gebruikt worden voor het inplannen van deze gezinsactiviteiten en maakt deze activiteiten zichtbaar voor vaders in detentie en personeel die behoefte hebben aan het participeren in deze activiteiten.

Download bijlage
Posters
Faciliterende aanpak
Vernieuwd
11/1/2023
leestijd 5 minuten

Kleurplaat kindvriendelijke entree-route

Deze kleurplaat, die gelijk is aan de Poster Entree-route, kan worden uitgeprint voor de kinderen die bij papa op bezoek komen. Ze kunnen de kleurplaat daar in kleuren, of mee naar huis nemen. Op d...

Theoretische modellen
Faciliterende aanpak
Vernieuwd
26/4/2023
leestijd 15 minuten

Shortlist: 27 stappen richting een kindvriendelijke gevangenis

Er zijn veel stappen die gevangenissen kunnen zetten om in te zetten op kindvriendelijkheid. Soms is het echter moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom hebben we een lijst ontwikkeld met...

Theoretische modellen
Niet gespecificeerd
Vernieuwd
31/1/2023
leestijd 10 minuten

Het Piramide Model: drie niveaus van kindvriendelijk werken in een PI

In dit model zijn de drie niveaus van kindgericht werken in de penitentiaire inrichting weergegeven. Deze niveaus zijn: 1) het facilitaire niveau, 2) het actieve niveau, en 3) het intensieve niveau.